Tekstvak: Het is zeer ingrijpend als een dierbaar iemand dood gaat. Het verwerken van zoiets is niet makkelijk en kost tijd. Vaak hebben kinderen en jongeren last van hun eigen gevoelens zoals bijvoorbeeld verdriet, boosheid of angst en ‘weer door te gaan’ met hun leven. Soms helpt het om het hier met bijvoorbeeld een vriend of vriendin over te hebben, maar het kan ook helpen om iemand te hebben die je helpt die je verder niet kent. Een psycholoog bijvoorbeeld.
Voor kinderen en jongeren tussen de 8 en 18 is er een behandeling ontwikkeld die Rouwhulp heet. 
Je leert bij Rouwhulp hoe je je anders (beter) kunt gaan voelen. Je behandelaar kijkt samen met jou wat voor jou belangrijk is en wat jou het beste zou kunnen helpen. We leren je ook om om te gaan met situaties die jij moeilijk vindt omdat ze je doen herinneren aan het verlies. Iedereen is uniek dus iedere behandeling is een beetje anders. Een behandeling op maat!
Tijdens de behandeling is het niet perse nodig om veel over jezelf of over je gevoel te praten. Het mag natuurlijk wel. Maar we kiezen een manier die bij jou past. Afhankelijk van wat jou het beste kan helpen maken we samen een plan. We doen dit aan de hand van een werkboek. Er zijn ook opdrachten die je thuis kunt doen.
Rouwhulp bestaat uit negen bijeenkomsten die steeds 45 minuten duren. Er is iedere week een bijeenkomst.

Omdat je ouder(s) belangrijk voor je zijn, werken we in de  behandeling ook met hen. We nodigen je ouder(s) een aantal keren apart uit om te praten over rouw– en verliesverwerking bij kinderen en over hoe zij jou het beste kunnen steunen in het rouwproces. De behandeling bestaat daarom naast de bijeenkomsten voor jou, uit vijf aparte bijeenkomsten voor je ouder(s).
Misschien heb je na het lezen van de informatie op de site nog vragen. Wij geven je graag antwoord. Je kunt hiervoor bellen met Paul Boelen (klinisch psycholoog/psychotherapeut) of Mariken Spuij (orthopedagoog/klinisch psycholoog) via telefoonnummer 030-253 7624 of 030– 253 4462 of mail naar info@rouwhulp.nl

Volwassenen

Tekstvak: Informatie voor kinderen en jongeren

Volwassenen

info@rouwhulp.nl
030-253 7624 of 030-253 4462